RÅ24
6 minutter lesetid

Ordfører på uanmeldt middagsbesøk

Siste uka i november, var Kirsti Dale på middagsbesøk med venner på Spjelkavik Omsorgssenter. Hun ble mildt sagt skuffet over det hun fikk servert.

Besøket ble til en kommentar på RÅ24, 1. desember.

Ordfører Håkon Lykkebø Strand fikk lese kommentaren i forkant av publisering og ble tilbudt et tilsvar til denne. Det takket ordføreren nei til.

Dro på middag uten invitasjon

Han ønsket heller selv å finne ut av hvordan det stod til med kvaliteten på maten som blir servert de eldre i Ålesund. Mandag dro han derfor på et uanmeldt middagsbesøk til Spjelkavika omsorgssenter. Med seg hadde han partifelle og nestleder i hovedutvalg for helse og omsorg i Ålesund kommune, Lars Barstad Løvold. Og vi ble invitert til å være med.

Lasse Silnes hadde underholdt litt tidligere på dagen, og det var godt besøk i kafeen denne dagen. Foto: Kåre Stig Nøstdal.

– For meg er det viktig at ingen vet på forhånd at vi kommer. Jeg har faktisk et genuint ønske om å få et riktig inntrykk av maten som serveres, sier ordføreren.

Dagens rett: Lettsalta torsk, med kaffe og gele til dessert.

Lettsaltet torsk, med rotgrønnsaker, poteter og hollandais saus. Foto: Anne Solveig Berge Trandal.

Hovedretten

Begge politikerne var godt fornøyd med hovedretten.

– Dette var rett og slett god mat, fastslo Håkon Lykkebø Strand.

– Litt for lite salt fisk, men det lot seg fikse med saltbøssa som stod på bordet. Det er nok gjort med hensikt, både smaks- og helsemessig. Det er jo enklere å legge til salt og sukker, enn om det er for mye krydret i utgangspunktet, la Barstad Løvold til.

De to var enige om at dette fint hadde blitt godkjent, også om man hadde fått det servert hjemme.

– Jeg spiser her ofte og er godt fornøyd med maten. Jeg synes kanskje det noen ganger er litt lite mat, men da går det jo an å be om ei ekstra potet, forteller sidemannen til ordføreren, Lauritz Synnes.

– Maten her er jevnt over bra den, men man bør unngå laksen. Den er ikke noe å skryte av, supplerer Unni Myklebust.

Gele med vaniljesaus og pisket krem med tuttifrutti. Foto Anne Solveig Berge Trandal.

Deserten

– En svært god dessert og mye bedre enn den geleen man får kjøpt ferdig i pakker, var den enstemmige dommen over desserten.

Saken fortsetter etter annonsen

Og ble man ikke mett av fiskemåltidet, gikk man i alle fall ikke sulten fra bordet om man spiste dessert i tillegg.

De to politikerne var svært fornøyd med det måltidet de fikk servert. Hva så med vi som var med fra redaksjonen? En: helt greit og en: svært fornøyd!

Lars Barstad Løvold, Håkon Lykkebø Strand og avdelingsleder Solveig Kiperberg Viddal.

Ordføreren tok seg også tid til en liten prat med avdelingsleder Solveig Kiperberg Viddal, på vei ut døra.

– Kommunen har ikke mottatt en eneste formell klage på maten som blir levert fra Bergen. Og om man sammenligner før og etter vi gikk over fra å få maten levert fra eget sentralkjøkken, er det omtrent like mange som får levert i dag, sier ordføreren.

Heller ikke avdelingslederen har merket noe særlig nedgang i besøket på kafeen.

– Besøket varierer selvsagt litt, men det gjorde det også tidligere. Så må vi ikke glemme at vi fortsatt er i en innkjøringsfase, men jeg er rimelig tygg på at dette kommer til å bli enda bedre etter hvert, sier Solveig Kiperberg Viddal.

Og at ordføreren er en svært populær mann ved Spjelkavik omsorgssenter, er det liten tvil om. Det ble tatt fryktelig mange selfies i løpet av den timen vi var der inne. Selv om ingen andre dro den så langt som Sølvi:

Er det greit at jeg sitter på fanget når vi skal ta bilde? Ordføreren stilte sporty opp for fotografen og en svært munter Sølvi, ble riktig så fornøyd med bildet.. Foto: Kåre Stig Nøstdal.